– Onsdagen var tøff altså

Anders Trondsen måtte melde pass til onsdagens cupkamp, men satser på å være tilbake mot Tromsø.

Annonse:

Det ble en særdeles rolig trening for de få RBK-spillerne som kom seg ut på SalMar Banen fredag formiddag. 

– Det tror jeg var greit for alle mann. Enten så hadde du spilt 120 minutter på onsdag eller så hadde du vært slått ut i to dager og ikke fått i deg mat.

Anders Trondsen var ikke en av de som spilte 120 minutter mot Ull/Kisa.

– Natt til onsdag sov jeg én og en halv time, tror jeg. Resten av tiden var jeg på do. Så det var en tung og ikke minst lang natt.

Midtbanespilleren mener det står respekt av de som gjennomførte kampen med sykdom i kroppen. Selv fikk han fulgt kampen med et halvt øye fra senga.

– Det verste hadde gitt seg rundt avspark med spying og sånt. Men jeg hadde jo feber og kaldsvettet, men fikk fulgt med litt.

Artikkelen fortsetter under bildet

190621-trondsen-2
Yanni, Anders, Pål-André og Even var alle tilbake på trening fredag.

Satser på startplass søndag

Selv om oppladningen så langt ikke har vært optimal, satser Anders på å bli klar til Tromsø på søndag.

– I dag tok jeg det rolig. Men får jeg en god trening i morra så tror deg det skal bli bra. Det har ikke blitt så mye mat i de to siste dagene heller, så jeg må spise meg litt opp også. Det merkes jo i dag at man ikke har like mye energi som man vil.

24-åringen har kun startet tre Eliteserie-kamper i år. Sist mot Sarpsborg 08 i starten av mai.

– Ja, det er en stund siden. Det har vært mye skader og det er kjedelig. Men nå er jeg endelig klar igjen, og ser frem til å spille.

Rosenborg i dytten

Siden tapet for Haugesund på 16. mai har nå Rosenborg vunnet fem kamper på rad. Klatringen på tabellen har startet, nå gjelder det også å få sving på angrepsspillet.

– Det ser mye bedre ut nå. Vi er tryggere defensivt, og mot Vålerenga sist så spiller vi mer underholdende fotball også, og det er viktig for oss.

– Først og fremst må vi sørge for å ta tre poeng, men det er bra vi har fokus på måten vi spiller på også. For vi har spillermaterialet til å spille veldig bra fotball.

Alltid tøft i Tromsø

Tromsø har slitt en del i serien i år, men har vunnet begge de to siste rundene. Blant annet 2–1 hjemme over Molde.

– De er et spillende lag, men er kanskje ikke like effektive som de var i fjor. Det er mulig de kommer med mer trøkk denne gangen. Vi må bare sørge for å få en god start på kampen. Kommer vi bakpå fra starten så er det alltid vanskelig å komme opp til Tromsø.

– Om vi går ut i ett hundre og matcher dem der så tror jeg det skal gå bra til slutt.

Annonse fra Eliteserien: