– Det gjelder å få banket inn rollene

Eirik Horneland synes Rosenborg er blitt tydeligere på spillestil i år, men må gjøre det enda oftere riktig i kamp.

Annonse:

Borte mot KBK kom årets første tap for RBK. Heldigvis var det bare en treningskamp.

– Vi skjemmer kampen litt ut ved å gi vekk de tre scoringene, sier hovedtrener Eirik Horneland til RBK.no etter 90 minutter i Kristiansund.

For det startet veldig positivt for Rosenborg med friske kombinasjoner, særlig på venstre kant, uten at det ble store sjanser ut av det.

– Jeg synes vi kommer i gang ok, men så gir vi vekk den første scoringen. Og derfra ut blir vi litt paniske og stressa, og så gir vi vekk to til.

Friske innbyttere

I pausen ba han spillerne om å huske på hva de hadde øvd på. Baklengsmålene var det lite å gjøre med, men han ønsket å se et helt annet spill.

Inn i angrepsrekka kom Carlo Holse og Dino Islamovic, i tillegg til at Erlend Dahl Reitan tok over høyrebacken.

– En litt ny rolle for Carlo, han har jo spilt mye 4-4-2 i FCK, og kantrollen der er litt annerledes. Her må han strekke spillet mer og være mer bakromsorientert. Han viser gode tendenser i perioder. Veldig flink til å bruke farten når han starter inn bak.

– Dino synes jeg er en bra kombinasjonsspillet og knytter opp spillet vårt på en god måte.

Og det var også disse to som i samarbeid skaffet Rosenborg straffesparket som førte til 3–1-reduseringen.

God andreomgang av RBK

To skudd i stanga og mange gode angrep til tross, det ble bare ett mål i andre omgang. Likevel var det ingen tvil om hvem som styrte kampen.

– Andre omgang synes jeg er fin, for da synes jeg vi kommer oss rettvendt og har mange flerer løp i lengderetning.

– Vi varierer fortsatt for mye, men det gjelder å få banket inn rollene, slik at vi spiller på ønsket spillestil hele tiden. I perioder blir vi for mye feilvendt og spiller for mye støtte.

Alt i alt ser Horneland likevel en forbedring sammelignet med fjorårets oppkjøring.

– Jeg synes vi er tydeligere på spillestil og roller når vi gjør de rette tingene. Så handler det om å gjøre det ofte nok og få riktig timing på gjennombruddene.

Annonse fra Eliteserien: