17 er rekorden

17 dager igjen til seriestart og det er også det største antallet mål Rosenborg har skåret i én kamp.

I dag er det 17 dager igjen til Rosenborgs første kamp i Eliteserien 2019. Laget starter borte mot Bodø/Glimt, søndag 31. mars kl 20. I dagene frem til avspark teller vi ned med noen glimt fra klubbens stolte historie.

Siden Rosenborg debuterte i Norgesmesterskapet i fotball med 0–2-tap for Kristiansund i 1932 har laget etterhvert blitt landets mestvinnende klubb med hele 12 cupgull.

Totalt har laget spilt 379 cupkamper og skåret 1340 mål. Ett snitt på 3,5 mål. I første runde i 2003 ble dette snittet nesten femdoblet.

17 er tallet

3. divisjonslaget Buvik åpnet optimistisk på egen gressbane foran 810 tilskuere. Men i det 11. minutt slo et toppet Rosenborg-mannskap til for første gang. Åtte minutter senere fullførte Dagfinn Enerly sin hattrick.

Deretter overtok Harald Martin Brattbakk og på tolv minutter hadde også han laget hattrick. Til pause sto det hele 9–0 til gjestene fra Trondheim.

Erik Hoftun var kaptein på laget, men kom ikke på skåringslista. Det gjorde derimot venstreback Ståle Stensaas som puttet to ganger.

– Han var inne i Buviks 16-meter hele kampen. Foran andreomgangen spurte jeg om han kunne holde igjen litt slik at jeg kunne bli med opp. Og det var helt greit, sa han. Ti sekunder senere la han inn fra dørlinja, flirer Hoftun.

Målshowet fortsatte utover i andreomgangen og nå var målet å slå rekorden på 16 mål fra cupkampen mot Ranheim i 1989. Og det var nevnte Stensaas som sørget for det avgjørende rekordmålet – på overtid overlistet han Buvik-keeper Marius Solli, som gjorde seg mest bemerket ved å få krampe underveis i kampen.

Etter å ha slått Buvik gikk forøvrig Rosenborg hele veien og vant cupen i 2003.