- Godt at det begynner å sitte offensivt

Etter tre strake 0-1-tap ønsket Eirik Horneland at Rosenborg skulle bli enda bedre til å skape målsjanser og score mål. I generalprøven mot Norrköping fikk han svar på tiltale.

Annonse:

Tre mål og null baklengs på en av Sveriges mest fryktede bortearenaer gir selvtillit for Rosenborg seks dager før seriestart.

- Det er alltid viktig å vinne og det har vi klart bare to ganger så langt i år. Vi prøver å vinne hver gang vi stiller opp, noe som er med på å bygge selvtillit. Jeg synes guttene står på og viser god attitude. Vi viser en bra lagmoral, bra entusiasme og jeg synes vi har bra kontroll på en vanskelig bortebane, oppsummerer RBK-treneren etter 3-0-seieren mot IFK Norrköping.

- Vi har sett solide ut bakover i hele vinter, men har slitt med å skape nok sjanser. Nå ser det mer og mer ut som vi begynner å skjønne hvordan vi skal bryte ned motstanderne, så vi må bare ta med oss dette fremover, sier han.

Hjemmelaget hadde mye ballinnehav, spesielt i før pause, men det var Rosenborg som skapte de største sjansene i kampen. Alexander Søderlund var kun centimetere fra å sette inn 1-0 via stolpen før David Akintola ga Rosenborg ledelsen på et hjørnespark etter kvarteret. Fem minutter senere doblet Djordje Denic. Hjemmelaget hadde noen små tilløp, men slet med å sette RBK-forsvaret under ordentlig press. Like etter pause punkterte Pål-André Helland kampen etter en nydelig gjennombruddspasning fra Mike Jensen. 

- Det var fantastisk gjort av Mike som først var aggresiv og vant ballen, før han slo en perfekt pasning til en instinkt Pål som hadde en meget bra avslutning. Det er sånt vi ønsker å se mere av. Det ble litt for lite eget spill og for mye forsvar før pause, men jeg føler vi kom høyere i 2. omgang og har en del gode angrep, inkludert det som vi scorer på, sier Horneland.

- Dette var en kunstgresskamp og Rosenborg er ikke noe utpreget kunstgresslag tradisjonelt sett. Likevel synes jeg vi håndterte det godt og så veldig solide ut, sier RBK-treneren.

Annonse fra Eliteserien: