Brattbakk blir trener i Salmar Akademiet

Rosenborgs målkonge nummer én, Harald Martin Brattbakk, blir ny trener på SalMar Akademiet.

Annonse:

Harald Martin Brattbakk blir en del av trenerteamet i SalMar Akademiet. Den tidligere storscoreren skal i første omgang bidra på RBK 2 i det som er en mindre stillingsandel.

- Jeg er veldig glad for at vi får en person med hans bakgrunn og erfaring inn i teamet, sier Akademileder Rini Coolen til RBK.no.  

Brattbakks treneroppgaver vil først og fremst være rettet mot angrepsspillerne. 

- Han blir et veldig bra tilskudd for akademiet når det kommer til spesialisering. Jeg er sikker på at han kan tilføre våre angripere detaljer i spillet som ikke de andre trenerne kan. Erfaringen hans snakker for seg selv, sier Coolen. 

Brattbakk skal fremdeles jobbe som pilot for Norwegian, men en forutsigbar turnus gjør planleggingen av hans bidrag enkel. 

- Brattbakk har et stort engasjement for fotball og vi ser frem til å få han tilbake til Rosenborg, sier Coolen. 

48-åringen ble presentert som angrepstrener på SalMar Akademiets foreldremøte torsdag kveld. 

- Det er veldig artig å være tilbake. Jeg har savnet fotballen, sier Brattbakk selv.

- Jeg håper guttene er nysgjerrige på hva jeg kan bidra med. En ting er jo å bli bedre avsluttere, men jeg er også veldig opptatt av helheten. Hvordan laget skal komme seg til flere sjanser, sier Brattbakk. 

Brattbakk spilte sin siste kamp for Rosenborg i 2005. RBK-spissen endte med 346 kamper for klubben og 256 mål. Rosenborgs ubestridte scoringskonge.

Annonse fra Eliteserien: