Tung start på cupfinalehelga

Rosenborgs G16-lag tapte 0-3 for Stabæk i den første av tre cupfinaler denne helga.

Det ble en førsteomgang der Rosenborg dominerte banespillet og kom til klart flest sjanser.

Både Robin Skrogstad og Emanuel Kulego kunne gitt Rosenborg ledelsen før halvtimen var passert, men det ble for upresist i de avgjørende øyeblikkene.

Etter 33 minutters spille skjedde det mye på en gang. Først fikk Stabæk sin første mulighet i kampen etter en dødball. I den påfølgende sekvensen ble Kulego spilt alene gjennom med Stabæks keeper, men RBK-spissen chippet ballen like over mål.

I omgangens siste minutt kom Stabæk på en av få visitter i Rosenborg 16-meter. Ballen ble slått inn foran mål og der kunne Nicholas Nyquist enkelt bredside ballen i nettet. Dermed gikk Stabæk til pause med ledelse.

Sindre Lundh var skuffet etter finaletapet.

Og det skulle ikke ta lang tid før Stabæk økte ledelsen i andreomgang. En personlig feil sendte Stabæk-spissen alene gjennom hvor han ble felt innenfor 16-meteren. Dommeren var ikke nådig og pekte på straffemerket. Herman Geelmuyden gjorde ingen feil og 2-0 til bæringene.

Etter dette fikk Rosenborg aldri i gang spillet igjen, og etter 64 minutter var det spikeren i kista da Geelmuyden ikke gjorde noen feil alene med keeper og 3-0 til Stabæk.

Oppsummert spilte Rosenborg en svært god førsteomgang der laget burde tatt ledelsen. I stedet scoret Stabæk noen sekunder før pause, og etter det var det ingen tvil hvor seieren skulle havne.

Rosenborg G16 - Stabæk G16 (0-1) 0-3