Delte poengene i byderbyet

Rosenborg og Ranheim spilte uavgjort i årets første byderby i Trondheim.

Annonse:

Forsidebilde: Knut Inge Røstad

Endelig var det klart for det første Trondheim-byderbyet i serien siden 1995. Den gang var det Strindheim som var motstander. Denne gangen var det Ranheim og selv om klubbene kjenner hverandre svært godt ble hanskene kastet med en gang kampen ble blåst i gang.

Rosenborg kom best i gang og presset gjestene kraftig. Etter et kvarter fikk Nicklas Bendtner sjansen han hadde ventet på da RBK rullet fra høyre mot venstre i Ranheims 16-meter. Bendtner ble ikke markert på 15 meter og dansken fikk tid til å sikte. Men ballen skrudde utenfor lengste stolpe og Ranheim slapp med skrekken.

Anders Ågnes Konradsen måtte etter hvert forlate banen med en skade, og Kåre Ingebrigtsen måtte rokkere rundt på laget for å få det til å gå opp. Da mistet også RBK litt av rytmen i angrepsspillet og den sjansen lot ikke Ranheim gå fra seg. Aggressive Ranheim-spiller hev seg inn i taklingene, brøt RBK-angrepene og fikk kontret gang på gang - uten tellende resultat.

Etter en god pauseprat justerte Rosenborg seg inn og tok tilbake midtbanen. Yann-Erik de Lanlay var indreløper og sentral i det meste som skjedde. Ti minutter ut i omgangen forserte diagonalt inn i banen og banket til fra 18 meter. Ballen gikk i en bue over Even Barli og ned i nettet. Rosenborg i føringen!

ÅRETS FØRSTE: Så deilig smakte det for Yann-Erik de Lanlay da han banket inn årets første scoring.
ÅRETS FØRSTE: Så deilig smakte det for Yann-Erik de Lanlay da han banket inn årets første scoring.

Men Ranheim var aggressive og turte å stå høyt. Rosenborg slet med å komme opp i deres ballspillere og ble til tider presset inn i egen 16-meter etter bra kombinasjonsspill fra laget fra fjæra. Og det var heller ikke ufortjent da utligningen kom. Et flott angrep ble avsluttet med et presist innlegg fra Kristoffer Løkberg som fant Mads Regniussen foran mål. Ranheim-kapteinen kom seg fri og headet ballen kontant i mål!

Rosenborg forsøkte å slå tilbake, og hadde også en ball i mål på overtid. Men Nicklas Bendtner ble avblåst for en marginal, men korrekt dømt offside. Dermed ble det poengdeling i byderbyet. 

Kampfakta:

Rosenborg - Ranheim (0-0) 1-1
Eliteserien, kampdag 8
Lerkendal Stadion
5. mai 2018 kl. 18.00
21 201 tilskuere

Mål:
1-0 Yann-Erik de Lanlay 55'
1-1 Mads Reginiussen 77'

Gult kort:
Michael Karlsen

Rosenborg (4-3-3):

André Hansen

Vegar Eggen Hedenstad
Tore Reginiussen
Even Hovland
Birger Meling

Mike Jensen
Anders Trondsen (Jacob Rasmussen 78')
Anders Konradsen (Yann-Erik de Lanlay 28')

Pål André Helland
Alexander Søderlund
Nicklas Bendtner

Ranheim (4-3-3):

Even Barli

Aslak Fonn Witry
Christian Eggen Rismark
Daniel Kvande
Aleksander Foosnæs

Mads Reginiussen
Eirik Valla Dønnem
Kristoffer Løkberg

Kim Ove Riksvold (Øyvind Storflor 46')
Michael Karlsen (Andreas Helmersen 69')
Erik Tønne (Sondre Sørløkk 90+3')

Annonse fra Eliteserien: