- Greit å få litt selvtillit

Pål-André Helland var en sterk bidragsyter til 3-0-seieren over Norrköping i generalprøven.

Annonse:

To assist i 1. omgang, scoring etter pause. Pål-André Helland var toneangivende da Rosenborg fikk med seg et imponerende resultat mot de svenske mesterkandidatene IFK Norrköping.

- Det er veldig greit å få med seg tre målpoeng rett før seriestart. Det kommer som et resultat av litt lettere bein etter å ha sluppet opp på trening. Det blir spennende å se hva vi får til når vi får litt mer sprut i beina fremover, sier Helland.

Han slo hjørnesparket der David Akintola banket ballen i nettet på andre forsøk og var kald da han vendte ut keeper og trillet ballen ut til målscorer Djordje Denic før pause. Etter hvilen var han distinkt da han løp seg fri fra Norrköping-forsvaret og banket ballen i lengste hjørnet.

- Det var en fantastisk pasning av Mike først og fremst. Jeg fikk en god touch som gjorde at jeg kunne banke ballen i lengste, sier Helland.

Etter tre strake tap uten nettkjenning var det kjærkomment at Rosenborg skapte flere sjanser og scoret tre flotte mål i siste test før alvoret starter. Hverken Pål-André Helland eller noen av lagkameratene har uttalt at svake treningskamper har stresset dem, men:

- Det var greit å få med seg litt selvtillit før serien starter. Det står ganske enkelt på at vi har fått litt mer overskudd etter å ha vært stinne av trening. Etablert angrep er det vanskeligste å få til i fotball og vi har manglet flyt. I dag så vi litt mer hva slags kvalitet det er i laget, selv om vi har mye å gå på, sier Helland.

Annonse fra Eliteserien: