- Har betydd enormt for min karriere

På søndag skal statuen av Nils Arne Eggen avdukes og tidenes RBK-trener skal få hyllesten han fortjener. Vi har pratet med to stykker som står han nær.

Annonse:

Roar Strand kan ikke få understreket nok hvilken betydning Nils Arne Eggen har hatt.

- Nils Arne har betydd enromt for min fotballkarriere. Han har en stor del av æren for at jeg har oppnådd det jeg har gjort, sier Strand til RBK.no.

- Jeg husker Nils Arne som en snill bestefar utenfor feltet. På treningsfeltet var han arrig, pågående og slitsom. Men alltid ærlig og rettferdig, fortsetter han.

- Hvis du skal trekke frem et av mange minner med Nils Arne?

- Det er veldig vanskelig å trekke frem en enkelt hendelse. Men det første jeg tenkte på var at vi var veldig gode til å ta vare på øyeblikkene etter store prestasjoner. Men jeg husker at han var litt streng en gang. Etter bortekampen mot Brøndby som vi vant, så sa Nils Arne: I dag er det ingen som får forlate hotellet for å gå på byen eller dra på casino. Det er ikke lov. Jeg må hvert fall ikke vite om det... 

Omsorg

Harald Martin Brattbakk spilte også en årrekke under Nils Arne.

- Nils Arne har betydd veldig mye, men det kanskje folk ikke har sett så mye utad er den omsorgen han har hatt for oss i årevis. Jeg var bare 18 år da jeg begynte i Rosenborg under Nils Arne, og han har på mange vis vært med å oppdratt meg. Han kom med mange visdomsord om livet generelt og ikke bare fotball, så det er noe jeg vil ta med meg i livet videre, sier Brattbakk.  

Også Brattbakk har en historie som illeustrerer Nils Arne på en god måte.

- Vi var på mange treningsleire med Nils Arne, men i starten ble vi kjeppjaget hjem igjen med golfbagen. Han mente at vi dro for å trene - ikke for å spille golf. Men et par år senere, da laget spilte bedre og han så vi gjorde det han ba oss om, var det Nils Arne selv som etterlyste golfbagene da vi stod ved bagasjebåndet i Spania. Selvfølgelig skulle vi spille golf på fridagen, mente han. 

Annonse fra Eliteserien: