Har reist 13000 kilometer for å se Rosenborg

Jannina Maciel er ikke en helt vanlig Rosenborg-supporter.

Annonse:

Maciel har reist helt fra den chilenske hovedstaden Santiago for å se sitt favorittlag spille fotball. Avstanden mellom Trondheim og Santiago er 1300 mil i luftlinje og man bruker over et halvt døgn i ren flytid på å reise.

- Men det er verdt det. Dette har vært en livslang drøm for meg. Det er en lang distanse, men det har vært veldig gøy å oppleve dette, sier Maciel etter mandagens trening.

Chileneren har vært i Norge i nesten to uker og har fått med seg fire Rosenborg-kamper fra tribuneplass. Det startet godt med cupavansementet mot Vålerenga, før det har blitt tre skuffende resultater mot Molde, Leipzig og Sandefjord.

- Resultatene har ikke vært de beste, men som jeg skrev på Twitter: for meg har de gjort det godt. Fordi for meg har det blitt mer emosjonelt nå som jeg har fått sett dem på nært hold. Det viktigste er at vi fortsetter å støtte Rosenborg, selv om det svinger. Sånn er vi vant til, det kommer gode tider og det kommer dårlige tider, sier Maciel.

Har fulgt RBK i 23 år

Rosenborg-supporteren driver sin egen mikroblogg gjennom sosiale medier og følger klubben i sitt hjerte så godt det lar seg gjøre. Kjærligheten til Rosenborg stammer fra 1995 da det lille norske laget yppet seg i Champions League på chilensk tv. Siden har Maciel gjort det hun kan for å holde seg oppdatert på klubben og ser så mange kamper hun har mulighet til.

- Men det er veldig vanskelig å følge en klubb som dette fra Chile. Jeg har en venn som hjelper meg med å finne stream via nettet, ellers får jeg den lokale puben til å vise om laget spiller i Champions League eller Europa League, sier Maciel, som har Roar Strand som sin favorittspiller gjennom tidene.

- Roar Strand er en legende. Jeg elsker ham fordi det finnes sjelden spillere som er så lojale og har spilt så lenge for én klubb, sier hun.

Signert drakt i bagasjen

Mandag formiddag overvar hun sin siste RBK-trening før avreise til Santiago via Amsterdam og Buenos Aires. I bagasjen har hun en grønn keeperdrakt, signert av favoritten blant dagens spillere; André Hansen.

- Han er best, rett og slett. Jeg tenker at keepere får for lite anerkjennelse, noen ganger. Det vanskeligere for dem å være i søkelyset, men han skinner. Han er utrolig viktig for laget og er elsket av supporterne. Det fortjener han, for han er virkelig god, sier Maciel.

Annonse fra Eliteserien: