Helland-show mot Odd!

Pål André Helland banket inn to scoringer da Odd ble slått på Lerkendal!

Det var Odd som kom best ut av startblokkene med en kjempesjanse allerede etter seks minutter. Jone Samuelsen kom til skudd fra fem meter, men han ble stoppet av tidligere Odd-keeper André Hansen som gjorde en kjemperedning!

Kjernen satte standarden før kampen, og Rosenborg fulgte opp!

Rosenborg jobbet til seg et initiativ utover i omgangen kom på mange raske og direkte angrep, og det var Pål-André Helland som truet Odds mål. Først banket han til med et knallhardt skudd fra kanten av 16-meteren etter 20 minutter, men Sondre Rossbach var på plass og fikk hanskene bak ballen.

Men fem minutter før pause skulle det lykkes for Helland. Nicklas Bendtner slo en utsøkt ball på bakre stolpe, hvor Helland var plass. Kantspilleren tok ballen ned og dunket den via keeper og i mål! Rosenborg med en 1–0-ledelse til pause!

Rosenborg kjørte opp tempoet i andre omgang og tok fullstendig over. Elleve minutter var spilt da Mike Jensen dunket til fra 17 meter. Ballen suste ned i venstre hjørne og Rosenborg ledet 2–0!

Odd reduserte like etterpå da Espen Ruud kom seg løs fra markeringen på et hjørnespark og headet ballen i mål fra kloss hold, men bare minuttet senere skulle RBKs ledelse øke igjen. Rosenborg presset frem en feil hos Odd utenfor gjestenes 16-meter og Helland straffet dem knallhardt. Høyrekanten overtok ballen på 20 meter, avanserte og satte den kontrollert forbi keeper til 3-1.

Helland var virkelig i det lekne slaget nå. Han slo et utsøkt innlegg på bakre stolpe hvor Nicklas Bendtner var på plass. Dansken banket til på direkten, men vinkelen var spiss og skuddet gikk rett i en utrusende keeper.

Odd forsøkte å sette inn en sluttspurt og kom også til et par sjanser. Først var det en god Espen Ruud som kom seg til dødlinja og slo inn. Tobias Lauritsen var fri og fikk headet fra kloss hold, men Erlend Dahl Reitan var på plass på streken og kom seg foran ballen. Like etter var Ruud på farten igjen og banket en markkryper mot bakerste stolpe, men heldigvis på feil side.

Dermed vant Rosenborg 3-1 og er seriemestre dersom Brann avgir poeng mot Strømsgodset.

SEIERSBRØLET: Ingen tvil om at det er godt å nærme seg et nytt seriemesterskap for André Hansen og Rosenborg.

Rosenborg - Odd (1–0) 3–1