- Jeg elsker å være tilbake

Rade Prica var tilbake på Lerkendal for første gang på fem år i forbindelse med Leipzig-kampen.

Annonse:

- Jeg elsker å være tilbake, så det er veldig gøy å være her. Men det er mye som har forandret seg på fem år. Det er nesten sånn at man ikke kjenner seg igjen i området rundt stadion og Lerkendal er litt mer moderne innvendig. Men banen er den samme og det er virkelig kult å være tilbake, sier Rade Prica.

Prica gjestet indre bane sammen med Mikael Dorsin og Fredrik Stoor, i pausen i Europa League-kampen mot RB Leipzig. Der fortalte han at han savner minnes til i Rosenborg med mange gode minner.

- Et perfekt sted å utvikle seg

- Dette er virkelig et bra sted å være. Jeg snakket med Fredrik og Micke om det og vi var enig om at dette er et perfekt sted å utvikle seg. Her kan unge spillere å få trygghet og god matching, for å ta nye steg i karrieren, sa Prica.

- Du har en sønn som spiller på ungdomslandslag i Sverige og vokste opp som Nardo-spiller. Tror du vi ser Tim Prica på Lerkendal?

- Nå har han en A-lagskontrakt i Malmö FF, så det er ikke så dårlig. Men hvem vet, kanskje han står her en dag på Lerkendal. Både han, jeg og resten av familien har bare gode minner og trivdes veldig godt i Trondheim.

ef12-280609
Rade Prica og Didier Ya Konan feirer førstnevntes ikoniske overtidsmål i 2-1-seieren mot Vålerenga på Ullevaal i 2009. Foto: Digitalsport

Følger fortsatt med Rosenborg

Rade Prica kom til Rosenborg foran 2009-sesongen og ble toppscorer med 17 seriemål i debutsesongen, da RBK spilte 25 seriekamper på rad før det første og eneste tapet kom. Året etter fikk han æren av å sikre seriegullet da han ble matchvinner med sin 1-0-scoring mot Tromsø, i en sesong uten serietap under Erik Hamren. Totalt endte skåningen 150 offisielle kamper og 68 mål i svart og hvitt, før han forlot Lerkendal til fordel for Maccabi Tel Aviv etter 2012-sesongen.

Siden den tid har han fulgt med Rosenborg med minst et halvt øye.

- Jeg kan se et par Rosenborg-kamper og så blant annet kampen mot Celtic på TV. Selvfølgelig har jeg et ekstra øye med på dem gjennom Livescore. Om jeg ikke ser på kampene, så følger jeg med hvordan det har gått, som jeg gjør med alle mine tidligere lag, sier Prica.

- Rosenborg leder serien med fire poeng ned til Brann akkurat nå. Hva tror du om gullkampen?

- Det tar dem, det kjenner jeg meg ganske sikker på. Det finnes ikke et bedre lag i Norge akkurat nå. Dette skal de klare, sier Prica.

Annonse fra Eliteserien: