Vil prestere bedre denne sesongen

Nicklas Bendtner er tilbake i Trondheim og RBK-spissen gleder seg til ny sesong.

Annonse:

Nicklas Bendtner trente mandag for første gang denne sesongen med sine lagkamerater. 50 dager med fotlenke er over. Nå ser han frem til å bidra for Rosenborg. 

– Jeg er ferdig med den perioden som har vært og er nå riktig riktig spent på den nye sesongen.

– Jeg gleder meg til å se guttene igjen, og til å oppleve de nye trenerne. Det har skjedd mye det siste året, men nå er alt kommet på plass, og nå gleder jeg meg veldig til å støtte troppen.

(Saken fortsetter under videoen)


– Hvordan har dagene dine vært de siste 50 dagene?

– Jeg har stått opp og spist frokost hjemme så har jeg dratt på trening, som en del
av oppkjøringen til denne sesongen. Der har jeg vært i seks timer, hver dag fra mandag til lørdag. Jeg har trent utrolig hardt og fokusert. 

– Når jeg så kom hjem så er reglene slik at jeg kun kan være inne. Så det har vært lett å forholde seg til hva man kan og ikke kan gjøre. Det verste er at man ikke har friheten, men det skal jo også være en straff og det har jeg også merket.

– Eirik Horneland besøkte deg hjemme i København, hvordan var den praten?

– Ja, Eirik og Stig kom på besøk og vi hadde en fin prat. Om den nye sesongen og deres og mine forventninger. Vi var ganske enige om hvordan vi skal jobbe Så det var veldig fint at de kom på besøk. Det satte jeg stor pris på, og det viser en respekt som jeg synes er viktig.

– Hva syntes du om måten han ønsker å spille på?

– Nå har jeg ikke vært på trening ennå, så det er jeg veldig spent på, men utifra det jeg har hørt så ønsker de at vi skal bli mer sjanseskapende.

– Et lag som står på og jobber med gjenvinning som er fysisk sterke i 90 minutter, det synes jeg høres kjempebra ut. Utifra det jeg har hørt så er jeg veldig spent på om vi kan bli enda bedre enn i fjor.

– Under Horneland skal det løpes mye, klarer Nicklas Bendtner å spille en slik fotball?

– Jeg har spilt alle typer fotball. I fotball handler det om mange ting. Har man en klar strategi om gjenvinning så må de tre fire første på ballen være veldig på hugget, men du kan ikke ha elleve spillere som buser frem. Noen må også skape stabilitet. For meg som spiss trenger jeg ikke
tenke på stabiliteten. Jeg skal bare kjøre på, og det er ganske enkelt

– Det positive er at vi vinner ballen høyere på banen noe vi også gjorde første året under Kåre.
Da kommer vi raskere til sjanser og har ikke så langt frem til mål som når vi starter bakfra.

– Du avsluttet sesongen i fjor med to mål i cupfinalen. Hvilke forventninger har du til sesongen her?

– Jeg er spent, ordentlig spent. Personlig fikk jeg ikke ut alt jeg ønsket for laget og meg selv i fjor. Slik vil jeg ikke ha det i år. Jeg regner med å få flere sjanser i år og dermed også flere mål. Så det handler om å være skjerpet, ydmyk foran oppgavene mine, og å jobbe sammen.

Annonse fra Eliteserien: