Jevtovic-dobbel og seier i årets første kamp

Milan Jevtovic brukte ti minutter på å score sitt første mål for RBK. Rosenborg vant til slutt kontrollert mot Ranheim.

Rosenborg tok tak i kampen fra start og la umiddelbart et press på naboene fra Ranheim. Drøyt fire minutter var spilt da den første store sjansen kom, etter at Stamnestrø la inn og Vilhjalmsson skled ballen utenfor.

Etter ti minutter skulle årets første scoring komme for Rosenborg. Etter en overgang fikk Elba Rashani ballen på kanten av 16-meteren. Han skrudde ballen lækkert over keeper, men i krysstanga. Jevtovic luktet returen, løp seg fri og satte inn 1-0.

Det handlet mye om Rosenborg, og en ny stor sjanse ble produsert etter kvarteret. Jacob Rasmussen la en presis pasning opp til Matthias Vilhjalmsson som headet i bakrom. Der kom Magnus Stamnestrø på løp, men indreløperen satte ballen rett på Barli.

SOLID DUO: Jacob Rasmussen og Johan Lædre Bjørdal holdt buret rent i første omgang.

Rosenborg dominerte de første 35 minuttene, men Ranheim forsvarte seg godt. Bortelaget spilte seg imidlertid inn i kampen mot slutten av førte omgang og skapte et par store muligheter gjennom gode skudd, men André Hansen var på plass og dro frem to gode redninger.

I andre omgang tok det ikke lang tid før RBK fant veien til mål. Fem minutter var spilt da Fredrik Midtsjø flott ble spilt gjennom på høyresiden og la inn. Ballen gikk via en spiller og til Matthias Vilhjalmsson som var på plass og headet inn 2-0.

Noen minutter senere fikk Milan Jevtovic sjansen til skudd i 16-meteren og var bestemt da han banket inn sitt andre mål for ettermiddagen.

RBK presset Ranheim skikkelig i første del av andre omgang, men i siste del var det Ranheim som skapte mulighetene. De fikk også reduseringen sin etter 78 minutter da Andreas Rye satte ballen en ball i mål fra kanten av 16-meteren.

Men til tross for at Ranheim nå sendte alle mann fremover i jakt etter ny redusering, ble seieren aldri truet. Dermed åpnet Rosenborg 2017 med seier i første kamp.