" "

Målkongen mot Brann

Rosenborg har bøttet inn skåringer mot Brann på Lerkendal opp i gjennom årene. Harald Martin Brattbakk topper statistikken, med hele 20 mål mot sin favorittmotstander.

Annonse:

Medregnet første møtet i hovedserien i 1962 har Rosenborg møtt Brann 47 ganger i seriespill på hjemmebane. Det har resultert i 28 hjemmeseire, mens Brann bare har vunnet sju ganger. Og på de siste 20 årene har rødtrøyene kun reist hjem to ganger med tre poeng. Sist var den fryktelige 3–6-kampen i 2011, da Kim Ojo og Brann herjet med Rosenborg på Lerkendal.

I tillegg til den overlegne seiersstatistikken har Rosenborg også scoret fenomenalt med mål mot Brann. Snittet er på hele 2,78 mål til RBK, mens Brann har scoret i overkant av ett mål i snitt på 47 kamper.

Et par av kampene som drar opp snittet i så måte var 9–0 og 10–0-seirene i henholdsvis 1994 og 1996. Harald Martin Brattbakk sto da for til sammen åtte av de 19 RBK-målene. Brann må nok regnes som favorittmotstanderen til Brattbakk, han har hele 20 fulltreffere totalt mot laget på elleve møter. Bodø/Glimt kommer som nummer to på denne lista, med 13 innslupne Brattbakk-mål.

Du kan se NRK sin reportasje fra 96 i videovinduet under.

Fjorårets hjemmekamp ble ikke så målrik, men desto mer dramatisk. Hvem glemmer vel ikke Anders Ågnes Konradsens seiersmål på overtid, da han banket inn ballen med venstrefoten.

Gå ikke glipp av søndagens toppkamp på Lerkendal.

Kjøp billetter her

Annonse fra Eliteserien: