Molde påførte RBK det første serietapet siden juni

Et energisk Molde ledet fortjent etter første omgang, og selv om andre ble bedre klarte Rosenborg aldri å komme tilbake.

Molde tok tidlig grep om kampen på eget kunstgress og var truende mot Rosenborg målet. Hestad kom til flere store målsjanser, men satte alle skuddene utenfor mål.

Hjemmelagets dominerte såpass før pause at målet til slutt bare måtte komme. På et frispark etter 41 minutter dundret Vegard Forren gjennom feltet og vant duellen med to RBK-spillere. Han fikk hodet på ballen, og den trillet over streken til en fortjent Molde-ledelse.

Rosenborg måtte løfte seg i andre omgang om det skulle være håp om poeng og tok opp hansken. Det ble mer trykk i duellene som Molde før hadde vunnet, og Coolen sendte mange fremover.

Djordje Denic kom inn og tok med seg en ny dimensjon inn i RBKs spill. Hans intensitet ble viktig bare minuttet etter at han kom inn satte han Linde på prøve med en markkryper som keeperen måtte slå til hjørnespark.

RBK klarte tidvis å presse Molde mot slutten av kampen, men Molde var farlige på kontringer og kom til 3-4 store sjanser. Dermed var det ikke ufortjent at det var Molde som tok alle poengene og påførte Rosenborg det første nederlaget på siden 11. juni.

Molde - Rosenborg (1-0) 1-0