Østbø reddet avansementet!

Hele sju straffer måtte til for å avgjøre straffesparkkonkurransen, men da sto Arild Østbø frem og stoppet Odd!

Rosenborg fikk en vanskelig start på kampen med baklengs allerede etter knappe tre minutter. Espen Ruud skled da han skulle slå et innlegg, men det ble uansett en god pasning til Nije som banket til. Østbø måtte gi retur og da var Birk Risa på plass og satte ballen i mål fra kloss hold.

Men RBK tok over kontrollen på Lerkendal og begynte etter hvert å presse Odd bakover. Men Odd lå lavt med laget og hindret Rosenborg i å spille gjennom og komme til innlegg. Da var det godt at RBK hadde skuddføtter å vise frem. Anders Ågnes lot ikke muligheten gå fra seg fra drøyt 20 meter og banket ballen opp i vinkelen! 1-1 etter 26 minutter.

Odd ble kraftig presset etter utligningen og Rosenborg skapte flere store sjanser. Tore Reginiussen satte også ballen i mål, men ble avblåst for offside. Birger Meling var også nære da Rafik Zekhnini fintet bort en Odd-forsvarer og la ut 45 grader, men skuddet til Meling ble reddet av keeper.

I andre omgang var det stort sett Rosenborg som hadde ballen. Etter en times spill var Alexander Søderlund svært nede da han siktet seg inn det venstre hjørnet, men Vebjørn Hoff var nede og blokkerte på streken!

Etter 79 minutter kom Odd på en sjelden visitt i RBKs 16-meter, og de viste effektiviteten Rosenborg ikke hadde så langt. Tobias Lauritsen var på plass på en retur og sendte Odd i ny ledelse!

Men det skulle ikke ta lang tid før Rosenborg var tilbake. Bare to minutter senere banket Alexander Søderlund til. En Odd-spiller var borti ballen, men styrte den bare inn i eget nett og det sto 2-2! Dermed ekstraomganger på Lerkendal.

Ekstraomgangene ble målløse og det var straffesparkkonkurranse som skulle avgjøre cupavansementet. Den ble avgjort etter hele sju straffespark til hvert lag. Da Vebjørn Hoff skulle ta Odds sjuende hadde allerede Reginiussen satt sin, og da Arild Østbø strakk seg mot høyre så lang han var, var det klart. Forsøket ble fra Hoff ble stoppet av Østbø og Rosenborg er videre i NM!

Rosenborg - Odd (0-0