- På tide å ta steget ut

Jonas Svensson fikk gode råd av Markus Henriksen før han skrev under for AZ.

Annonse:

Jonas Svensson skrev mandag under for AZ, og det med blandete følelser.

- Rosenborg er en fantastisk klubb som har vært med og formet meg til den spilleren jeg er i dag. Jeg vil takke alle mine medspillere, ansatte i klubben og ikke minst supporterne, sier Svensson til RBK.no.

- Samtidig var det riktig for meg å tre ut av komfortsonen og prøve noe nytt. Men det er godt å vite at jeg forlater en klubb på topp, fortsetter han. 

Jeg vil takke alle mine medspillere, ansatte i klubben og ikke minst supporterne

— Jonas Svensson

Den ferske utenlandsproffen ønsker også å takke treneren for gode opplevelser de siste par årene.

- Kåre fortjener all den ros han kan få. Han tok Rosenborg tilbake til toppen. Nå håper jeg og tror på triple the double. Jeg skal følge godt med, sier han. 

Det har lenge vært spekulert i at cupfinalen var Svenssons siste opptreden i RBK-drakta - for denne gang. Da interessen fra AZ dukket opp tok han kjapt kontakt med Markus Henriksen som reiste samme vei i 2012. Etter stor suksess i AZ ble Henriksen solgt til Hull foran Premier League-sesongen. 

På nest siste dag av treningsleiren på Gran Canaria møtte Jonas en ferierende Markus i Arguineguin. Sistnevnte er langtidsskadet etter en skulderoperasjon.

- Han roste klubben opp i skyene, og sa den minte litt om Rosenborg. AZ er en åpen klubb med et veldig godt miljø, og det har jeg fått kjent litt på i løpet av dagen. Det er en trygghet for meg at han bare har godt å si om klubben, sier han. 

Det skulle ikke være noe i veien med formen etter en tøff treningsperiode med Rosenborg. Debuten for AZ kan komme allerede på søndag når PSV Eindhoven kommer på besøk.

Annonse fra Eliteserien: