Svensson solgt til AZ

Høyrebacken forlater Rosenborg til fordel for den nederlandske klubben AZ Alkmaar.

Annonse:

Jonas Svensson har i dag gjennomført medisinsk test og skrevet under sin personlige kontrakt med AZ Alkmaar. Dette er samme klubb som kjøpte Markus Henriksen fra RBK i august 2012.

Sjelden har vi opplevd maken til flott representant for klubben.

— Stig Inge Bjørnebye
Etter to "the double" på rad, hvor Svensson samtidig rasket med seg tittelen "Årets forsvarsspiller" begge sesongene, er nå tiden i RBK over for denne gang.

- Jonas har vært en fantastisk rollemodell i Rosenborg, og gått foran når det gjelder treningsdisiplin, høy moral og profesjonalitet. Sjelden har vi opplevd maken til flott representant for klubben, sier sportslig leder i RBK, Stig Inge Bjørnebye.

- Vi er overbevist om at Alkmaar har fått en spiller de får stor nytte av. Selv om vi gjerne skulle hatt Jonas her lenger, så skjønner vi at klubber utenfor Norge ønsker hans tjenester, når vi ser prestasjonene de siste årene. 

Jonas Svensson her på G15 landslaget i 2008.
Jonas Svensson her på G15 landslaget i 2008.

Historisk høyreback

23-åringen debuterte for A-laget til Rosenborg som midtbanespiller i cupkampen mot Stjørdals-Blink tilbake i 2010. Men det var som omskolert høyreback han opplevde sine største suksesser i klubben.

I løpet av de siste sju sesongene har han rukket å spille hele 231 offisielle kamper for RBK, og han er den yngste gjennom tidene til å passere 200 kamper for klubben.

I 2015-sesongen ble han også historisk ved at han spilte hele 50 kamper for RBK på ett år, også det er klubbrekord.

- Vi ønsker Jonas lykke til videre i karrieren, og håper å se han igjen i RBK-trøya på et senere tidspunkt, avslutter Bjørnebye.

Jonas Svensson har også så mye som 68 landskamper for Norge, hvorav seks på A-landslaget.

Jonas Svensson

  • Født: 6. mars 1993

  • Sted: Verdal

  • Kamper for RBK: 231

  • Mål for RBK: 19

  • A-landskamper: 6

  • Aldersbestemte landskamper: 62

Annonse fra Eliteserien: