Rini Coolen ny leder for SalMar Akademiet

Nederlenderen Rini Coolen er ansatt som ny leder for SalMar Akademiet.

Foto: Pec Zwolle

Rosenborg har ansatt Rini Coolen som ny leder for SalMar Akademiet. Nederlenderne starter i jobben i januar.

- Jeg har hatt flere gode og lange samtaler med klubben i denne prosessen, og jeg er imponert over planene og tankene Rosenborg har for SalMar Akademiet. Jeg gleder meg til å komme i gang med jobben, sier Coolen til RBK.no. 

- Det ble raskt klart for meg at jeg hadde funnet utfordringen jeg var på jakt etter. Og jeg er sikker på at jeg er riktig mann for jobben, fortsetter han.

Tette gapet

Det konkrete målet er å korte ned avstanden det er mellom akademiet og a-laget.

- Rosenborgs a-lag er allerede på et veldig høyt nivå. Målet må være at gapet mellom a-laget og akademiet er så lite som mulig. På den måten vil flere spillere kunne ta steget rett fra akademiet til a-laget. Den utfordringen ser jeg frem til å ta fatt på sammen med de andre i klubben, sier han. 

Annonse:

- Sammen må vi skape et miljø der spillere og trenere kan ta SalMar Akademiet ett steg videre, sier Coolen.

Nye steg

Stig Inge Bjørnebye ser frem til at Coolen er på plass i januar.

- Med denne ansettelsen tar vi ytterligere grep som skal løfte rekruttarbeidet. Vi ser det som helt avgjørende at vi tar nye steg i vårt arbeide med å utvikle egne spillere. Dette er en del av klubbidentiteten. Rini vil bidra med en helt spesiell erfaring og kompetanse, sier sportslig leder Bjørnebye. 

- SalMar Akademiet har gjort en formidabel jobb over mange år, og har levert både toppspillere til A-laget, NM-titler og gode resulater internasjonalt. Vi ønsker nå å utvikle sette videre og er svært fornøyd med å hente en så stor kapasitet fra Nederland til å ta dette arbeidet videre. Coolen vil lede akademiet (sammen med Tore Grønning) og se til at Rosenborg også på dette området blir konkurransedyktig med andre utenlandske klubber.

Tore Grønning fortsetter sitt arbeid som Utviklingsleder og vil fremdeles ha det administrative ansvaret.

- SalMar Akademiet har over lang tid vært flinkest i klassen når det gjelder å styre i den retningen klubben har planlagt. Nå skal vi styrke dette arbeidet med topp internasjonale referanser, avslutter Bjørnebye.

Rini Coolen (50)

  • Coolen har erfaring som både spiller, trener og fra akademidrift. Han avsluttet en drøye 10 år lang spillerkarriere i 1996, og gikk med en gang over i treneryrket. Lengst har han vært i FC Twente der han over en sjuårsperiode (1999 - 2007) var ansatt som andrelagstrener, assistenttrener og hovedtrener. I tillegg har han vært hovedtrener for Adelaide i Australia, akademisjef for Pec Zwolle, et kort opphold som landslagssjef for Aruba og sist som assistenttrener for Al Shabab i Dubai.

Annonse fra Eliteserien: