Rodal inn i trenerteamet

OL-mester Vebjørn Rodal er engasjert i Rosenborg frem til sommeren.

Vebjørn Rodal er fra januar en del av trenerteamet i Rosenborg. Den tidligere OL-mesteren på 800-meter er engasjert frem til sommeren med en intensjon om forlenge samarbeidet ut 2017. 

- Jeg har fått en relativ enkel bestilling. Jeg skal jobbe med hurtighet, akselerasjon og respons. Evalueringen som er gjort etter denne sesongen viser at det er en del å gå på internasjonalt når det gjelder eksplosivitet, og det skal vi prøve å finne en måte å komme videre med, sier Rodal til RBK.no.

Vi håper at dette skal ta oss ett steg videre.

— Kåre Ingebrigtsen
Engasjementet vil i praksis bety at Rodal vil være til stede på trening et par ganger i  uka. Og en del erfaringer har han allerede gjort seg. I høst har Rodal kjørt et prøveprosjekt med Jørgen Skjelvik, Anders Konradsen og Gudi.

- Hva synes du om at Rosenborg kikker utenfor fotball-miljøet for å hente inn ny kompetanse?

- Jeg kan ingenting om fotball, men jeg kan litt om trening. Og jeg synes det er sjarmerende å spørre på et tidspunkt når man nettopp har blitt norsk dobbeltmester. Det viser et ambisjonsnivå og en toppidrettskultur som jeg synes det er motiverende å bidra inn i, sier han. 


Trenerapparatet i Rosenborg, med Kåre Ingebrigtsen i spissen, har sett

Annonse:
utfordringene laget har hatt i Europa de to siste årene, og tror Rodal kan hjelpe RBK til å ta enda ett steg.

- Vebjørn har erfaring og kompetanse som vi ikke har, og vårt mål er at han vil hjelpe oss å bli enda bedre trent. Vi har bestemt oss å bli enda tøffere og bedre når det gjelder individualisert trening, og her kan Rodal bidra. Vi håper at dette skal ta oss ett steg videre, sier Kåre Ingebrigtsen.

Vebjørn Rodal

  • Født 16. sept 1972

  • OL-gull på 800m i 1996

  • VM-bronse på 800m i 1995

  • EM-sølv på 800m i 1994

Annonse fra Eliteserien: