Satte skapet på plass i Bergen

Rosenborg slo Brann i toppkampen i Bergen og økte ledelsen i toppen av tabellen!

Annonse:
K P
9 Molde 0 0
10 Odd 0 0
11 Rosenborg 0 0
12 Sandefjord Fotball 0 0
Det var duket for et svært viktig oppgjør i kampen om seriemesterskapet da Rosenborg dro til Bergen. RBK lå to poeng foran Brann før kampen, og vinneren ville lede serien. RBK på sin side ville ha hele fem poengs ledelse med seier. 

Begge lagene gikk ut med et høyt press, og det var Rosenborg som taklet kampbildet best. 13 minutter var spilt da en utboksing gikk rett tilbake til Rosenborg og Bendtner fikk avsluttet fra 17 meter. Men Branns keeper fikk akkurat slengt seg foran og ble truffet av skuddet. 

Det skulle uansett innlede den første avgjørende perioden perioden for Rosenborg. På det påfølgende hjørnesparket like etterpå slo Vegar Eggen Hedenstad hardt mot første stolpe. Brann slet med å klarere og på fem meter dukket Samuel opp og satte ballen over streken! Rosenborg i føringen i Bergen!

SAMUEL ADEGBENRO var tilbake fra start og skapte mye problemer for Brann. Nigerianeren sendte Rosenborg foran etter 14 minutter.
SAMUEL ADEGBENRO var tilbake fra start og skapte mye problemer for Brann. Nigerianeren sendte Rosenborg foran etter 14 minutter.

Og kun to minutter senere skulle ledelsen dobles. Brann så ut til å være i balanse, men Nicklas Bendtner fikk ballen på 25 meter og sendte en skjult pasning gjennom til Mike Jensen som satte ballen mellom bena på keeper og i mål!

Brann fikk ha ballen mer utover i omgangen. Rosenborg hadde stort sett veldig god kontroll defensivt og kunne vente på de gode kontringsmulighetene som oppsto da Brann sendte frem mange spillere. 

Omgangen var halvspilt da Anders Trondsen sendte gjennom Birger Meling med en fantastisk bakromspasning. Meling banket til mot nærmeste stolpe, men der hadde Markus Pettersen kontroll og fikk reddet.

Brann gjorde to bytter i pausen og kom ut til andre omgang med en voldsom energi. Allerede etter tre minutter fikk de ballen i mål. På en retur på et frispark dunket en av innbytterne, Deyver Vega til og fikk et veldig bra treff. Ballen gikk inn i lengste og det var full kamp igjen. 

Brann presset kraftig i perioden etter reduseringen. Rosenborg spilte ballen bort under noen kontringsforsøk og fikk dermed bølge etter bølge med Brann-angrep tilbake. Det oppsto rom på midten som hjemmelaget kunne utnyttet med litt bedre presisjon. 

I stedet hentet Rosenborg seg inn igjen midtvegs i omgangen, men da satte Brann inn Azar Karadas og banket lange baller og lange innkast inn i 16-meteren. Tore Reginiussen, bandasjert etter å ha blitt sparket i hodet, gikk foran og stanget unna ball etter ball. En fantastisk innsats foran eget mål ga resultat og Rosenborg vant toppkampen i Bergen 2-1!


Kampfakta:

Brann - Rosenborg (0-2) 1-2
Eliteserien, kampdag 27
Brann Stadion, Bergen
28. oktober 2018 kl. 20.00

Mål:
0-1 Samuel Adegbenro 14'
0-2 Mike Jensen 16'
1-2 Deyver Vega 48'

Gult kort:
André Hansen 90+4' 

Rosenborg (4-3-3):

Asset 1 Asset 2
1
Hansen


2
Hedenstad
16
Hovland
4
Reginiussen
3
Meling

8
Konradsen
15
Trondsen
Substituted out 79'


23
Helland
Substituted out 83'
7
Jensen
Goal 16'
28
Adegbenro
Substituted out 55'
Goal 14'

9
Bendtner
Innbyttere
24
Østbø
26
Serbecic
5
Denic
Substituted in 83'
17
Levi
25
Lundemo
Substituted in 79'
11
de Lanlay
Substituted in 55'
14
Søderlund
Innbyttere
  • 24
    Østbø
  • 26
    Serbecic
  • 5
    Denic
    Substituted in 83'
  • 17
    Levi
  • 25
    Lundemo
    Substituted in 79'
  • 11
    de Lanlay
    Substituted in 55'
  • 14
    Søderlund

Brann (4-3-3):

Markus Pettersen

Taijo Teniste
Vito Wormgoor
Christian Eggen Rismark
Thomas Grøgaard

Peter Orry Larsen
Ruben Yttergård Jenssen
Kristoffer Barmen (Deyver Vega 46')

Gilbert Koomson
Steffen Lie Skålevik (Daouda Bamba 46')
Gilli Rolantsson (Azar Karadas 85')

Annonse fra Eliteserien: