Serieåpnet med tap i Bodø

Rosenborg klarte ikke å stoppe Bodø/Glimts farlige kontringsspill og tross en glimrende Arild Østbø i målet ble det en poengløs serieåpning.

Annonse:

Endelig var det klart for seriestart. Med rundt null grader og bare litt snø i luften satte lagene i gang på Aspmyra i Bodø. Både Bodø/Glimt og Rosenborg ønsket å kontre, men begge lag var også lojale i forsvarsspillet og demmet opp. 

RBKs sterke venstreside med trioen Meling, Åsen og Helland skapte mye trøbbel for Glimt i førsteomgang, men innleggene traff ikke RBK-spillere foran mål. 

STERKE REDNINGER: Bodø/Glimt kontret seg til store målsjanser, men Arild Østbø holdt liv i kampen.
STERKE REDNINGER: Bodø/Glimt kontret seg til store målsjanser, men Arild Østbø holdt liv i kampen.

Begge lag hadde presise hjørnespark. Søderlund mottaker foran mål for Rosenborg, men stusset ballen over. I den andre enden var det tidligere Rosenborg-spiller Brede Moe som var nærmest da et hjørnespark falt ned i bena hans på fem meter, men han klarte ikke å stokke bena fort nok og Arild Østbø kunne plukke den løse ballen.

Det var en annen tidligere RBK-spiller som skulle gjøre det for Glimt før pause. Rosenborg hadde tatt mer over styringa på midtbanen, og presset Glimt kraftig en periode. Men da kontret Bodø/Glimt og Morten Konradsen banket til fra drøyt 20 meter. Østbø var etter ballen og fikk også fingertuppene på den, men det var ikke nok til å forhindre scoring. Bodø/Glimt med ledelsen 1-0 til pause.

Rosenborg fortsatte å ha ballen mest i andre omgang og Alexander Søderlund fikk ballen forbi keeper etter seks minutter. Men situasjonen ble korrekt avblåst for offside. 

Like etter spilte Hedenstad gjennom Akintola på høyresiden. Han fant Søderlund foran mål, men headingen gikk utenfor. 

RBK slet veldig med Bodø/Glimts raske og presise kontringer og etter en times spill smalt det igjen. Ballen ble spilt i bakrom til Amor Layouni som var sterk i duellen og banket ballen i mål.

Glimrende Østbø

Rosenborg måtte frem og Glimt kontret hver gang de kunne. Kun en glimrende Arild Østbø forhindret et vesentil større tap. Hele tre ganger måtte RBK-keeperen dra frem en superredning etter at spillere ble spilt alene gjennom.

Først var Bodø/Glimt var veldig nære 3-0 da målscorer Layouni ble spilt gjennom etter 67 minutter, men Østbø fikk opp venstrehansken og stoppet avslutningen. Etter 88 minutter var Håkon Evjen gjennom, men Østbø vant også den duellen.  

Rosenborg kastet alt fremover på overtid, og Bodø/Glimt fikk spilt Jens Petter Hauge alene gjennom, men igjen var Østbø i det umulige hjørnet. 

Men det hjalp dessverre så lite. 2-0 holdt seg kampen ut og alle poengene ble igjen i Bodø.


Kampfakta:

Bodø/Glimt - Rosenborg (1-0) 2-0
Eliteserien, kampdag 1
31. mars 2019 kl. 20.00
2 793 tilskuere

Mål:
1-0 Morten Konradsen 43'
2-0 Amor Layouni 60'

Gult kort:
Mike Jensen 45'
Ulrik Saltnes 52'
Vegard Moberg 62'
Ricardo Friedrich 65'
Nicklas Bendtner 65'

Rosenborg (4-2-3-1):

Arild Østbø

Vegar Eggen Hedenstad
Even Hovland
Tore Reginiussen
Birger Meling

Mike Jensen
Gjermund Åsen

David Akintola (Yann-Erik de Lanlay 68')
Nicklas Bendtner (Marius Lundemo 68')
Pål-André Helland

Alexander Søderlund

Bodø/Glimt (4-3-3):

Ricardo Friedrich

Erlend Dahl Reitan
Brede Moe
Marius Lode
Fredrik André Bjørkan

Vegard Leikvoll Moberg
Patrick Berg (Morten Konradsen 34')
Ulrik Saltnes

Håkon Evjen
Geir André Herrem (Philip Zinckernagel 62)
Amor Layouni (Jens Petter Hauge 79')

Annonse fra Eliteserien: