Søder scoret fem mot Kolstad

Alexander Søderlund herjet i treningskampen mot Kolstad, mens prikken over i'en i storseieren kom ved en debutantscoring fra en 16-åring.

Rosenborg fikk i gang bena i landslagspausen med treningskamp mot Kolstad på Lerkendal Stadion. Laget fra sør i Trondheim spiller til vanlig i RBK2s avdeling i 3.divisjon, men måtte bryne seg på et tilnærmet toppet A-lag på Lerkendal. I startelleveren var det kun keepertalentet Sander Tangvik som ikke har A-lagstatus.

Det ble som forventet et kraftig press fra RBK mot Kolstad-forsvaret i starten. Kolstad sto unna noen minutter, men da de først gjorde feil ble de nådeløst straffet av Alexander Søderlund som i det sjuende minuttet snappet opp en feilpasning og lobbet ballen frekt over keeper.

Samme Søder skulle doble ledelsen etter halvspilt førsteomgang, igjen etter en feil. Denne gangen la han ballen presist ned i hjørnet til 2-0.

Kolstad var nære en redusering et par minutter senere da Morten Valø klinket ballen i tverrliggeren fra 20 meter, men utenom det hadde Rosenborg for det meste god kontroll.

Gjestene kjempet hardt, men begynte å tomme utover i andreomgangen. Det gjorde ikke Rosenborg-maskineriet som durte på videre. Da rant også målene inn.

Pål André Helland la på til 3-0 fra krittmerket før Alexander Søderlund fullførte hattricket sitt etter en times spill med en god heading på et flott innlegg fra nettopp Helland.

Sju minutter senere kom det femte målet. Gjermund Åsen slo en utsøkt bakromspasning til Samuel Adegbenro som rundet keeper og la ballen rolig

69 minutter var spilt da Helland igjen fant Alexander Søderlund som satte inn sitt fjerde. Men det var ikke nok for haugesunderen som satte sitt femte for kvelden ti minutter senere!

Et par debutanter fikk prøvd seg. Audun Engen Vik og Brede Frøysa kom inn de siste 15 minuttene og 16-åringen Engen Vik, som nylig skrev proffkontrakt med Rosenborg brukte bare fem minutter på å komme på scoringslista da han banket ballen i mål fra tolv meter. Scoringen ble prikken over i-en i en kamp hvor RBK slo Kolstad 8-0.

Rosenborg - Kolstad (2-0) 8-0