Søder rundet 100

Alexander Søderlund fikk sin 100. offisielle Rosenborg-kamp da Lillestrøm ble slått 1-0 i Mesterfinalen.

Annonse:

Foto: Knut Inge Røstad

30-åringen fra Haugesund har nå spilt 100 kamper over to perioder i Rosenborg. Se statistikken her.

- Det er veldig flott og noe jeg er stolt over. Jeg måtte være her i to perioder for å få det til, men jeg er selvfølgelig veldig stolt over å ha spilt så mange kamper for Norges største klubb, sier Søder til rbk.no

Mål i annenhver kamp

Alexander Søderlund kom til Rosenborg fra Haugesund sommeren 2013 og scoret 50 mål på 93 kamper. 22 av målene kom da Søder ble toppscorer i Eliteserien i 2015. Etter sesongen ble han solgt til franske Saint-Étienne. Etter RBK-comebacket har det blitt tre scoringer denne sesongen, blant annet i 4-0-seieren over Molde. Med 53 scoringer på sine 100 første kamper, har Søder tilegnet seg et pent målsnitt.

- Et snitt på mål i annenhverkamp, er noe jeg kan være bekjent av. Klarer jeg å holde meg der, er jeg fornøyd med det. Men mye vil ha mer, er det ikke det de sier?, flirer Søderlund.

Vil gjenskape Molde-kampen

Neste mulighet til å plusse på målkontoen kommer på søndag, når Søderlund og Rosenborg reiser til Drammen for å møte Strømsgodset. En motstander som av mange blir spådd å kjempe om medaljer i Eliteserien i år, men som har hatt noe varierende resultater. I forrige serierunde tapte drammenserne 0-1 i Søderlunds hjemby mot Haugesund. 

- De har variert voldsomt, fra fantastisk til mindre bra. Det er alltid vanskelig å komme til Drammen for å spille kamp der. Det blir tøft, men vi går selvfølgelig for å vinne. Jeg håper vi kan komme oss opp på det nivået vi viste mot Molde. Det er der vi bør ligge i hver kamp og det vi jobber for hver dag. Så får vi håpe at vi klarer å gjenskape den prestasjonen der, sier Søderlund.

PS! Med sine 53 mål er Søderlund kun ett mål bak Pål André Helland på toppscorerlisten blant de nåværende A-lagsspillerne for Rosenborg.

Strømsgodset-Rosenborg ser du på Eurosport Norge, søndag klokken 20:00.

Alexander Toft Søderlund

  • 3. august 1987 (30 år)

  • 100 kamper for Rosenborg, 53 mål

  • Tidligere klubber: Haugesund, Vard Haugesund, Namur, Treviso, FH, Lecco, Saint-Etienne

Annonse fra Eliteserien: