Sterkt bortepoeng i Tyskland

Tore Reginiussen kriget inn utligningen etter et flott raid av Birger Meling og Rosenborg avsluttet sesongen med et sterkt resultat mot Leipzig.

Det var klart for årets 5. og siste kamp da Rosenborg dro til Leipzig øst i Tyskland for et møte med Bundesligas for tiden fjerde beste lag. Leipzig måtte ha seier for sjansen til avansement, mens Rosenborg kunne slippe skuldrene ned.

Tyskerne kom best i gang da Jean-Kévin Augustin kom seg fri på seks meter allerede før to minutter var gått. Han sendte ballen mot mål, men Hansen gjorde en god redning.

Videre spilte Rosenborg seg inn i kampen og hadde periodevis veldig god kontroll. Rosenborg sto høyt og etter 20 minutter kom Jebali til et skudd fra kanten av 16-meteren, men ballen gikk over krysset.

RBK virket komfortable, men like før halvtimen ble Augustin plutselig spilt igjennom. Franskmannen kunne avslutte fra god posisjon, men Reginiussen stormet til og kom seg mellom ballen og målet. Sjansen ble avverget. Enda nærmere var tyskerne like før pause da de fikk headet i tverrliggeren etter et hjørnespark, men det sto 0-0 da lagene gikk til pause.

Dessverre skulle det ikke ta lang tid før Leipzig fant veien til mål etter pause, og det på en litt heldig måte. Matheus Cunha sendte avgårde et skudd fra 20 meter som traff en RBK-spiller på veien og ballen gikk i en bue over André Hansen som måtte konstatere at nullen sprakk.

Selv om det resultatmessig ikke var mye å spille for, ønsket Rosenborg å avslutte sesongen på en verdig måte. Rosenborg fortsatte å presse høyt i jakten på utligning, og tok risikoen med kontringsrom for motstanderen. Og kontringer ble det. En time var spilt da vertene rullet opp fra høyre til venstre på en overgang og Yussuf Poulsen satte ballen i stanga!

Men Rosenborg var heller ikke ufarlige. Samuel Adegbenro var hele tiden skapende og etter 71 minutter fikk han med seg ballen inn i 16-meteren og avsluttet fra 14 meter. Kun en god keeperredning hindret utligning.

André Hansen hadde tre superredninger da Rosenborg tok poeng i Leipzig.

Leipzig fikk en ny stor sjanse med elleve minutter igjen, igjen på en kontring. Men denne gang stoppet bunnsolide André Hansen sjansen med en en ny sterk redning. Og fem minutter før full tid skulle forsvarssjef Tore Reginiussen vise hvor viktig den redningen skulle bli.

Birger Meling herjet på venstrekanten før han slo ballen inn foran mål. Der var Reginiussen råsterk og dominerte i lufta da han slo stopperen i duellen og headet ballen via bog i nettaket! Rosenborg tok et sterkt bortepoeng i Tyskland!

Leipzig - Rosenborg (0-0) 1-1