Til cupfinalen etter scoring i siste sekund!

De så ut til å gå mot ekstraomganger i semifinalen mot Start, men tre minutter på overtid bestemte Alexander Søderlund seg for å se sende Rosenborg til cupfinalen!

Det sto om en finaleplass i NM da Start gjestet Lerkendal i semifinalen. Laget fra Kristiansand la seg i en 5-4-1-formasjon fra start, og det var mange mann som måtte forseres for RBK.

Start kom til et par skudd etter gode kontringer, mens Rosenborg brukte litt tid på å komme i gang. Den første muligheten kom etter 27 minutter da Meling la inn fra høyre og Levi banket til fra spiss vinkel - dessverre like utenfor.

Selv om Rosenborg hadde ballen mest, var det Start som skapte mest før pause, og gikk også i ledelsen etter 33 minutter. På et innlegg fra høyre fikk Niklas Sandberg stå alene og headet gjestene i føringen.

NICKLAS BENDTNER utlignet etter et flott innlegg fra Pål-André Helland.

Rosenborg var nok lite fornøyd med førsteomgangen, og gikk ut til andre med en annen energi. Start ble presset langt inn i egen målgård og til slutt sprakk forsvarsmuren. Pål André Helland slo et presist innlegg på bakre stolpe hvor Nicklas Bendtner kom seg løs og trygt satte ballen i mål. 1-1 på Lerkendal etter 55 minutter!

Start fikk noen småfarlige kontringsmuligheter, men i stor grad handlet resten av kampen om angrep mot gjestenes mål. Vegar Eggen Hedenstad kom nær etter knappe 80 minutter da han klinket til fra langt hold og traff stanga bak Håkon Opdal.

Til tross for RBK-press så det ut til å gå mot ekstraomganger da klokken tikket mot tre minutter på overtid. Men så fikk Alexander Søderlund ballen på 12 meter. Han dro ballen over på godfoten og banket den i mål med Rosenborgs siste spark på ballen. Rosenborg vant 2-1 og er i cupfinalen 2018!

Rosenborg - Start (1-0) 2-1