- Tilbake som vanlig

Fredag formiddag trente Alexander Søderlund for fullt igjen etter å ha vært ute med en lyskeskade. Nå er planen å være 100% fremover.

Annonse:

RBK-spissen gikk av banen halvveis i 1. omgang av treningskampen mot Ranheim 28. februar. Da Rosenborg-spillerne ankom Marbella var spådommen at Søderlund kom til å bli klar til Brann-kampen 10. mars. Isteden har han stått over både mot Brann og Molde, da lyskestrekken ikke har sluppet taket ordentlig.

- Det er selvfølgelig kjedelig å bli satt på sidelinjen og måtte trene alternativt. Men det har blitt gjort en god jobb nå og jeg har fått trent mye. Nå er jeg tilbake som vanlig, sier Søderlund.

- Kroppen kjennes fin ut. Litt småstiv i lysken, men det er ikke noe jeg er redd for. Nå ligger jeg an til å være 100 prosent til hver trening fremover, det ser jeg frem til, oppsummerer han. 

Måltørke uten Søder

31-åringen scoret ett mål da Rosenborg vant 5-1 over GIF Sundsvall i starten av februar. Etter å ha gått målløs av banen etter 20 minutter med Søderlund på banen mot Ranheim, har heller ikke laget funnet veien til målet i tre strake treningskamper.

- Jeg skulle gjerne ha vært med og hjulpet gutta med å sette litt mer trøkk fremover og komme til flere målsjanser. Selvfølgelig er det kjedelig at vi har slitt, men det viktigste er å få testet seg fysisk og være klar til sesongen starter. Det er greit å spare litt mål til når alvoret starter, selv om vi gjerne ser at det løsner mot Norrköping, sier Søderlund.

Generalprøve på mandag

De svenske seriemesterne fra 2015 er tippet av flere svenske journalister til å være en utfordrer til topplasseringene i Allsvenskan denne våren. 4-1 og 3-1 mot fjorårets Europa League-lag Malmö og Sarpsborg 08 i de to siste treningskampene, viser at Rosenborg må være beredt på tøff motstand i generalprøven.

- Ser man på de resultatene, virker det å være et bra lag. Jeg vet veldig lite om det laget der, men de skal være gode. Det betyr at vi får matchet oss greit og så vet vi at dersom vi er opp mot vårt beste, er det ingen i Skandinavia som slår oss. Vi får håpe vi får til det og at det gir oss en god inngang til seriestart, sier Søderlund.

- Trenger vi en seier nå?

- Det er alltid kjekt å score mål og vinne kamper, men jeg har sett så mye rart i treningskamper opp gjennom årene og så blir det noe helt annet når serien starter. I 2015 tapte vi stort mot Viking i generalprøve (1-4) for så å ha 11-0 i målforskjell etter to kamper i serien. Når sesongen starter blir det helt annerledes og man har en helt annen inngang til kampene. Men det er klart; vi får starte på mandag og sørge for at vi får en god gjennomkjøring, sier Søderlund.

IFK Norrköping - Rosenborg spilles mandag 25. mars klokken 13:00. Kampen ser du på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1.

Annonse fra Eliteserien: