Tor Røste Fossen er død

Med sorg mottok vi meldingen om at vår tidligere spiller og hovedtrener Tor Røste Fossen gikk bort 7.august.

Annonse:

Med sorg mottok vi meldingen om at vår tidligere spiller og hovedtrener Tor Røste Fossen gikk  bort 7.august. Han ble 77 år gammel.

Med hans bortgang har klubben mistet en av sine mest markante medlemmer fra 60-og 70 årene. Tor vokste opp i Vågå og ble medlem av Rosenborg Ballklub da han først på seksti tallet kom til Trondheim for å studere. Sin debut i RBK-trøya fikk han i en privatkamp i 1962, men etter en pause med studieår var han tilbake og da som klubbens førstekeeper i perioden 1965-1969. Han spilte 122 offisielle kamper for RBK og han fikk med seg to seriemesterskap, 1967 og 1969.  Han ble også cupmester da han som assistenttrener og reserve for Geir Karlsen fikk noen minutter mot slutten av cupfinalen i 1971.

Sin trenergjerning startet han som hjelpetrener under George Curtis i en periode i 1970, før han jobbet sammen med Nils Arne Eggen i 1971, et år som endte med klubbens første The Double. Som hovedtrener i 1973 og 1974 ledet han klubben til sølv og cupfinale.   

Tor Røste Fossen var hovedtrener for Norges A-landslag i hele ni sesonger fra 1978 til 1987. Et stort høydepunkt i hans trenerkarriere og for Norge, var 2-1 seieren over England  på Ullevaal i 1981. Det var første gang Norge noensinne slo fotballstormakten i vest. Han huskes også som treneren da Norge kvalifiserte seg til OL i daværende Sovjetunionen i 1980, forøvrig et mesterskap som Norge boikottet.

Ikke mange norske fotballspillere og trenere kan vise til en slik strålende karriere og når Rosenborg Ballklub i sekstiårene etablerte seg som toppklubb i norsk fotball skal Tor Røste Fossen ha sin del av æren. Som privatperson var Tor en ualminnelig hyggelig mann og alltid med et smil på lur. For sin store innsats som spiller og trener er han tildelt klubbens fotballmedalje og fortjenestmedalje. En god venn og hedersmann er nå gått bort og vi er mange som i takknemlighet minnes Tor Røste Fossen som en flott representant for fotballsporten og klubben vår.

For Rosenborg Ballklub

Tor Kleveland

Annonse fra Eliteserien: