Valsvik klar for RBK

Årets første spillersignering er i boks. Midtstopper Gustav Valsvik kommer fra tysk fotball og har skrevet under en fireårskontrakt med RBK.

Annonse:

Gustav Valsvik har tidligere spilt for Sogndal og Strømsgodset, før han i 2016 signerte for Eintracht Braunschweig i 2. Bundesliga.

Den 25 år gamle midtstopperen kommer fra Vik i Sogn og Fjordane har representert Norge hele 60 ganger fra U16 og opp til A-landslaget.

– Dette er en kjempefin overgang for meg nå. Jeg er kjempestolt og glad for å komme til Norges største klubb, og ser frem til å spille for Rosenborg og foran Kjernen.

Det norske publikummet kjenner nok Valsvik best fra Sogndal og Strømsgodset, hvor han spilte frem til sommeren 2016.

– Jeg har vært to og et halvt år i Tyskland nå hvor jeg spilte for Eintracht Braunschweig. Der har jeg hatt to fine år, og så gikk vi på en smell i det siste halvåret, så den siste tiden har ikke vært bra. Men opplevelsen og erfaringen jeg har tatt med meg derfra har vært kjempebra.

Hornelands første signering

Hovedtrener Eirik Horneland sier klubben lenge har lett etter en venstrebent midtstopper, og han ser frem til å styrke konkurransen i forsvaret med kjøpet av Valsvik.

– Vi skal spille mye kamper i år, og vi trenger bra dekning på alle plasser.

– Gustav har en veldig sterk kampmentalitet – en flott duellspiller. I tillegg har han en flott venstrefot, og er god i oppspillsfasen.

– Jeg liker også at han har store ambisjoner, og synes han har utviklet seg bra i Tyskland. Fått med seg god erfaring og er veldig godt trent.

Ledertype i forsvar

Valsvik er 1,95 høy, venstrebent og beskriver seg selv på denne måten.

– Jeg er stor og god i dueller, fysisk sterk. Men jeg har også en ok pasningsfot og føler jeg er en leder i de bakre rekker på banen. 

Aldri slått Rosenborg

Hans første møte med RBK var i 2011. Sogndal var nyopprykket og Valsvik spilte i en midstoppertrio, sammen med Even Hovland. Det endte med 2–1-seier til Rosenborg, og siden har han spilt tre uavgjorte og tapt seks kamper mot RBK.

– Som minstemann i Tippeligaen var det alltid stas å komme hit. Rosenborg var jo den klart største klubben i Norge.

– Nå gleder jeg meg stort til å få Lerkendal som hjemmebane. Det har alltid vært kjempegod stemning når jeg har spilt her tidligere, stor stadion og masse publikum, så det ser jeg frem til.

Konkurransesituasjonen i midtforsvaret 

Rosenborg hadde landets beste forsvar i fjor, og på midtstopperplass må Valsvik finne seg i å kjempe mot to landslagsaktuelle spillere.

– Det er selvfølgelig tøff konkurranse i en så stor klubb som Rosenborg, og det må man forvente. Skal RBK prestere på toppnivå så må det være konkurranse og mange om beinet. Og det tror jeg bare er positivt for hver enkelt spiller og for laget.

Hentet av Emberland 

Som 16-åring opplevde Gustav Valsvik å bli hentet av Rosenborgs assistenttrener. Karl Oskar Emberland var hovedtrener i Sogndal i 2009, og overtalte Valsvik til å signere for Sogndal.

Fire år eldre Even Hovland var da det store stjerneskuddet i Sogndal, og begge guttene kom fra små steder på hver sin side av Sognefjorden.

– Even var på en måte et forbilde for meg da jeg kom fra Vik, og jeg tok de samme stegene som han. Han kjenner jeg godt fra før, så det blir moro å spille sammen igjen.

Hva med årets sesong? 

– Jeg vet at Rosenborg har en stor tradisjon og har et kravstort publikum, men jeg håper det blir en kjempesesong.

– Dette blir nytt for meg også, med nytt trenerteam, så jeg er spent og tror det kommer til å bli en bra sesong.

Annonse fra Eliteserien: