Victor Jensen klar for Rosenborg

Den danske angrepsspilleren bytter ut Ajax med Rosenborg ut 2022-sesongen.

Annonse:

22-åringen kommer i første omgang til Rosenborg på utlån ut inneværende sesong fra den nederlandske storklubben. Jensen gleder seg til å komme i gang i sin nye klubb.

- Dette er en perfekt mulighet for meg. Rosenborg er et dominerende lag, som skal vinne ligaen. Det vil jeg gjerne være en del av og gjøre mitt beste for laget. Det er et lag som vil spille fotball og gjerne vil ha ballen. Det passer veldig godt til meg, sier Jensen til RBK.no.

Se hele det første intervjuet med Rosenborgs nysignering på vår YouTube-kanal eller i videovinduet nederst i saken.

Stolte danske RBK-tradisjoner

Det har vært stor interesse rundt Ajax-spilleren, som var på utlån til FC Nordsjælland sist sesong. Til slutt falt valget på Rosenborg.

- Dette er en spiller vi har jobbet en stund med å få inn. Vi er veldig glade for at det løste seg og så satser vi på at Victor og Rosenborg blir en god match, sier Micke Dorsin, sportslig leder i Rosenborg om klubbens nye nummer 11.

En god match mellom en danske og Rosenborg har vi sett flere tilfeller av det siste tiåret. Jensen blir en del av en god liste med danske spillere som har vært i Rosenborg. Fra Jim Larsen og Kris Stadsgaard via mangeårig kaptein Mike Jensen, til profilen Nicklas Bendtner. Og Carlo Holse, som er en spiller Rosenborgs nysignering kjenner fra før etter å ha spilt sammen på juniornivå i FCK og på landslag i Danmark.

- Det kult at det har vært dansker her før og gjort det godt. Det betyr at det er et godt miljø å slå igjennom i. Jeg kjenner Carlo fra før og han har hatt bare gode ting å si om klubben. Det gjør det selvfølgelig ekstra trygt å ta dette valget, sier Jensen.

Har kamper for Ajax inneværende sesong

Jensen har en fortid i FC København før han byttet til Ajax som 17-åring i en multimilion-overgang i 2017. Der har han vært en del av A-laget, men spilt kamper for Jong Ajax. Dansken fikk A-lagsdebuten like før jul for et av Champions Leagues mest imponerende lag i 2021 og satt på benken da Ajax spilte 2-2 mot Benfica i Lisboa for to uker siden.

- Jeg har lært mye i tiden i Ajax, spesielt mentalt. Jeg har hatt noen tunge perioder, som har gitt meg hår på brystet der jeg i ung alder har måtte stått på egne bein. Jeg har blitt veldig moden som person og fotballmessig har jeg også lært mye, som det å gjøre ting hurtigere med ballen, det håper jeg å ta med her. Nå handler det om å få jevnlig med spilletid for min del, sier Jensen, som i 2017 ble kåret til en av Europas største talenter av The Guardian blant spillere født i år 2000 - sammen med blant andre Erling Braut Haaland.

Se hele intervjuet på Rosenborgs YouTube-kanal eller i videovinduet under.

Annonse fra Eliteserien: