- Vil prioritere knallhardt fremover

RBK 2-trener Tormod Bjerkeset vil bruke tiden godt inn mot seriestart i 2. divisjon.

Annonse:

Treningsgruppen på andrelaget fikk endelig begynne med vanlig trening med fullkontakt i forrige uke. Rosenborg 2 rykket opp foran sesongen etter å ha dominert i Norsk Tipping-ligaen, spesielt på høstsesongen i fjor, da stammen i laget også var med på å bli cupmestere for G19. I år venter hardtsatsende klubber som Bryne, Arendal, Notoddon, Fram Larvik og Egersund når andrelaget søker å beholde plassen i det som er en sterk og spisset 2. divisjon.

- Vi må være ut fra startblokken med en gang. Vi har 13 kamper og det er tøft å spille på dette nivået, uansett om du møter antatt topplag eller nyopprykkede. Vi skal slå fra oss godt, men husk at det er ingen spillere som har spilt på nivået før, så vi må ta steg så fort som mulig. Men det har jeg tro på at vi skal få til, sier Tormod Bjerkeset.

Den tidligere Nardo-treneren kom til Rosenborg foran sesongen og hadde ikke sett for seg et såpass kaotisk halvår. 2. divisjonslagene har ikke kunnet trent som normalt mellom midten av mars og midten av juni på grunn av korona-tiltak. Nå har de kun har fått noen uker med normal trening før en avkortet sesong.

- Jeg føler vi har taklet utfordringene ganske bra. For det første handler det om ting vi ikke kan gjøre noe med, du må se mulighetene som finnes når det blir slik. Jeg vet at guttene har trent veldig bra og er i fysisk god form, sier Bjerkeset.

Levanger er første motstander når serien endelig starter kun tre uker etter oppstart for fullkontaktstrening.

- Vi vil prioritere knallhardt fremover. Treningshverdagen nå bærer preg av trening på taktiske ting både offensivt og defensivt i grunnspillet. Det blir mye spilling på ulike flater. Vi kommer til å spille elleve mot elleve for å jobbe med relasjoner og samhandlig, samtidig som vi begynner å se en stamme og en ellever etterhvert, sier RBK 2-treneren.

Første seriekamp er på Moan søndag 12. juli, mens RBK 2 kun spiller enkeltserie mot de 13 andre lagene i divisjonen. RBK 2 er trukket til å spille syv hjemme- og seks bortekamper i grunnspillet, som avsluttes med bortekamp mot Bryne i oktober. Tabellen etter 13 kamper avgjør hvem man møter i et sluttspill. De syv beste lagene tar med seg poengene og avgjør hvem som rykker opp til OBOS-ligaen, mens de syv nederste kjemper om å unngå nedrykk.


Annonse fra Eliteserien: