Uavgjort i toppkampen

Rosenborg 2 kjempet seg tilbake mot Steinkjer og sikret ett poeng i toppkampen.

Det var gjestene som kom best i gang og hadde sin første scoringssjanse etter tre minutters spill men Filip Brattbakk reddet på streken. Etter 20 minutter var det klart for Steinkjer-ledelse, Sindre Norum Sakshaug var målscorer. Like før matchuret passerte halvtimen slo Robin Edvardsen Lorentzen ballen inn i feltet, men Patrick James Strand nådde ikke frem og fikk avsluttet. Dermed gikk lagene til pause med en knapp ledelse til gjestene.

Etter hvilen noterte vi den første store målsjansen etter 53 minutter og den var det Steinkjer som stod for, men Rosenborg 2-keeper Rasmus Sandberg var godt med og reddet liggende. I 69.minutt skapte Steinkjer en ny stor målsjanse, men Sandberg viste frem en klasseredning og hindret gjestene i å øke ledelsen.

Og i angrepet etterpå utlignet Rosenborg 2 til 1-1 etter en flott enkeltprestasjon av Mikael Tørset Johnsen som dro seg pent inn i 16 meterfeltet før han avsluttet med å sette ballen kontrollert forbi Steinkjer-keeper Andrej Novak.

Sluttminuttene var preget av sjanser til begge lag, Steinkjers største mulighet kom etter 83 minutter da Sondre Schistad Nylund testet Rosenborg 2-keeperen, men igjen vartet Sandberg opp med en kjemperedning. Mot slutten av oppgjøret satte Rosenborg 2 ballen i mål til noe som kunne vært seiersmålet, men dommeren annullerte scoringen. Dermed ebbet kampen ut med poengdeling.

Trener Trond Henriksen oppsummerte kampen slik:

- Det er greit med 1-1 i en jevn og voksen kamp. Kampen bølget frem og tilbake med sjanser begge veier. Vi var nok nærmest seieren siden vi fikk et mål feilaktig annullert sent i kampen. Vi stiller denne gangen med et rent U19-lag og jeg synes guttene fremstår voksent mot et godt Steinkjer-lag og vi er fortsatt med i teten i divisjonen, sier Trond Henriksen.