Tremålstap mot effektive russere

Rosenborg styrte spillet i store perioder, men det stoppet ikke et kontringsvillig og effektivt Rubin Kazan fra å vinne med tre måls margin.

Søndag var det klart for andre treningskamp på Marbella, hvor Rosenborg møtte nummer 11 på den russiske tabellen, Rubin Kazan. Laget fra sør-vest i Russland har møtt flere norske lag tidligere i vinter, med variable resultater. Mot Tromsø og Sarpsborg tapte de 0–1, mens de slo Vålerenga hele 3–0. Mot Lillestrøm ble det 1–1 for fire dager siden.

Kåre Ingebrigtsen lot Nicklas Bendtner og Tore Reginiussen ta en god treningsøkt fremfor kamp denne gangen, og inn på laget kom Besim Serbecic og Alexander Søderlund.

Rosenborg tok grep om spillet fra start og gjennom bra gjenvinningsspill presset RBK høyt. Men det var Rubin Kazan som skulle score det første målet etter at de kontret ballen i mål i kampens 29. minutt.

Det skulle imidlertid bare ta et par minutter før Rosenborg svarte. På et frispark fra høyre slo Pål-André Helland presist inn foran mål, hvor Jacob Rasmussen stanget inn utligningen.

Men det var russerne som skulle gå til pause med ledelse. Etter 36 minutter havnet Birger Meling og en Rubin-spiller i duell, hvorpå russeren gikk i bakken. Han klarte likevel å få ballen videre til en medspiller som litt for enkelt fikk sette ballen i mål til ny ledelse for Rubin Kazan.

Som mot Krasnodar måtte Rosenborg ut for å snu kampen i andre, men slik skulle det ikke gå denne gang. Effektive Rubin Kazan fikk nemlig en ny scoring etter 56 minutter, denne gang gjennom raskt angrepsspill hvor det ble litt for stor avstand mellom RBKs forsvarere og Rubins angripere, hvorpå de sistnevnte fikk lagt inn fra høyre og scoret upresset fra ti meter.

Spillet varierte den siste halvtimen. Rosenborg kunne redusert både ved et skudd fra Yann-Erik de Lanlay fra god posisjon, som dessverre gikk utenfor, samt senere da Rubins keeper kom på halvdistanse, men Levi klarte ikke å sette ballen mellom stengene fra skrått hold.

Da kom det ytterligere et baklengsmål like før slutt. En duell ble tapt nede ved dødlinja og på det påfølgende innlegget fikk en Rubin-spiller heade upresset fra 12 meter. Dermed tapte Rosenborg hele 1–4 mot Rubin Kazan.