– Det pirrer litt ekstra mot Viking

BELFAST: Alexander Søderlund har mål i to kamper på rad nå, og gleder seg stort til å møte Viking på lørdag.

Annonse:

Dagen etter onsdagens 2–0-seier over Linfield ble det en rolig restitusjonstrening i parken utenfor hotellet for Rosenborg-spillerne. Men allerede lørdag er det klart for en ny dyst. Da kommer Viking på besøk.

Det er kjent at alle fra Haugesund elsker å slå Viking. Og Alexander Søderlund er inget unntak fra den regelen.

– Det pirrer litt ekstra mot Viking, jeg skal innrømmedet. Har hatt mange gode opplevelser mot de. Og så håper jeg det blir en ny god opplevelse på lørdag.

Søder skåret blant annet i begge Rosenborgs kamper mot Viking i 2015. Den gang vant RBK 4–1 borte og 2–0 hjemme på Lerkendal. Også som Haugesund-spiller har han vunnet og skåret mål mot Viking.

Imponerte etter opprykket

Viking fikk en pangstart på årets Eliteserie, med tre strake seire på rad. De siste kampene har det gått litt tråere. Bare to seire på de siste ti.

– Det er litt typisk for lag som rykker opp, de har en voldsomt go i laget i starten, og så blir de kanskje litt innhentet utover sesongen. Men det er et godt lag så vi må være på 100 prosent på for å slå de.

Med tre poeng på lørdag har Rosenborg for alvor fått heng på gullkampen. Derfor blir kampen mot Viking utrolig viktig for høsten. 

– Ja, faktisk. Nå har vi klart å spille oss inn igjen der oppe, og det er herlig å se. Vi er vel ett av formlagene i serien, så en seier er et must – uten tvil.

Selv om Rosenborg målforsjell fortsatt er svak så er det tegn på at ting har løsnet i det siste. Laget skårer flere mål, og Søderlund selv har nå mål i to kamper på rad.

– Ja, det kommer seg, sakte med sikkert. Nå begynner det å nærme seg toppformen for mange av spillerne, og det passer bra når vi skal ut i Europa samtidig som vi skal kjempe hjemme om serien. Vi har gode tider foran oss.

Annonse fra Eliteserien: