– Veldig overrasket over den voldsomme sulten

Eirik Horneland har gjennomført sin første treningsuke med Rosenborg, og hovedtreneren har allerede fått seg noen overraskelser.

Annonse:

Mandag startet oppkjøringen til 2019-sesongen for RBK. Det nyansatte trenerteamet, Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland, har pisket spillerne rundt i Abrahallen. Særlig er det blitt ropt på tempo og kraft i pasningene.

– Det er jo slik vi ønsker Rosenborg skal spille i år. Vi skal vise intensitet og har voldsomt fokus på omstilling og gjenvinning. Det skal gå fort både når vi mister ballen og når vi har muligheten til å kontre.

Positive og lærevillige

Horneland har også lagt noen nye krav og standarder for spillerne, blant annet mobilforbud i garderoben.

– Jeg tror ikke det er så veldig mange nye regler. Mobilforbudet handler om at vi ønsker at spillerne skal kommunisere mere med hverandre. Ellers prøver vi bare å ha en bra standard i hverdagen og skape eierskap til det blant spillerne.

Det er i hvert fall ingen tvil om at reaksjonen i spillergruppen har gledet den nye treneren.

– Treningsuka har vært veldig bra. Jeg synes spillerne har respondert godt på det nye. De har tatt læring og vist veldig interesse for det vi holder på med. De viser bra trøkk på banen, og så skal vi jobbe med å få opp enda bedre kvalitet.

Overraskende sultne spillere

Selv om Horneland hadde et godt bilde av spillerne fra før, har han fått flere positive overraskelser.

– Ja, jeg er overrasket over kvaliteten på spillerne. Den er veldig bra. Det er også en moden gruppe, og man skjønner godt hvorfor de har vunnet så mye.

– Og så er jeg veldig overrasket over den voldsomme sulten de fremdeles har, og det er gledelig. Selv om det er en merittert gjeng så merker man tydelig at de har lyst på mer.

Signeringen av Gjermund Åsen tidligere denne uken har løftet forventningene til mange av supporterne. RBK-treneren har sett såpass de siste dagene at han lover at publikum får noe å glede seg til.

– Gjermund har sett veldig bra ut på trening. Han har spillstyrke, energi og intensitet. Er flink til å spille fri andre og flink til å skape gode relasjoner rundt seg.

65 dager igjen til seriestart

Neste uke reiser laget på treningsleir til Portugal. I tillegg til tre innlagte treningskamper vil Horneland fortsette på oppstarten laget allerede har hatt.

– Det handler om å få bygge god fysikk, bygge videre på slik vi ønsker at spillet skal se ut. Og så handler det om å få hver individuelle spiller til å bli litt bedre enn det han var i fjor. Samt å bygge en sterk kultur.

Annonse fra Eliteserien: