Serieleder etter seier i sjumålskamp

Rosenborg tok steget opp til den øverste plasseringen i Eliteserien etter å ha seiret i målfesten mot Strømsgodset.

Rosenborg sto høyt fra start mot et offensivt Strømsgodset. Presset gjorde at RBK fikk flere brudd i god posisjon og kom flere ganger til innlegg. Foran mål var Bendtner på hugget. Han kom til skudd sentralt i banen, men avslutningen fra 17 meter ble blokkert.

Et kraftig press skulle gi resultat etter halvspilt førsteomgang. Issam Jebali fikk ballen, dro seg innover i banen og banket til fra 20 meter. Ballen suste opp i nettet ved nærmeste stolpe og Rosenborg var i føringen!

Etter scoringen pepret Rosenborg gjestene med avslutninger. Bendtner prøvde seg på en volley-variant på en løs ball, men skuddet gikk like utenfor!

To nye scoringer skulle komme like før pause - ett mål til hvert lag. Først var det Jebali som fant Birger Meling med en smart pasning, og venstrebacken satte ballen ned i hjørnet! Men Strømsgodset skulle sørge for at det fortsatt var tett til pause. Mos var på plass foran mål og reduserte til 2-1 to minutter før hvilen.

Rosenborg fortsatte å angripe i andre omgang og ville øke ledelsen. Ønsket ble innfridd etter bare fem minutter da Nicklas Bendtner var på plass på en retur. Fra 10 meter satte han ballen rolig under Bugge Pettersen og det sto 3-1.

Nicklas Bendtner økte til 3-1 minutter ut i andre omgang.

Men Strømsgodset ga seg ikke i denne forrykende fotballkampen. Rett før timen var spilt reduserte Tokmac Nguen, og forspranget krympet til ett mål.

Dette var en kamp hvor lagene var best i angrep og det var av og til store rom i begge 16-metrene. Strømsgodset måtte også fremover og det åpnet seg ekstra for Rosenborg, som kom på det ene kontringsforsøket etter det andre. Det straffet seg etter 65 minutter da Nicklas Bendtner sendte Mike Jensen gjennom med en strøken gjennombruddspasning. RBK-kapteinen var frekk da han fintet bort Bugge Pettersen og trillet ballen i det tomme målet.

Kapteinen rundet keeper og satte ballen i tomt mål!

Det skulle likevel bli spenning i sluttminuttene. På et hjørnespark seks minutter før full tid havnet ballen på bakre stolpe. Birger Meling,en av banens giganter, traff dårlig på klareringen og sendte ballen i ryggen på André Hansen før den gikk over streken og i mål.

Rosenborg fikk imidlertid stengt igjen i sluttminuttene, og dermed endte den forrykende kampen med sju mål, fordelt 4-3 til Rosenborg.

Rosenborg - Strømsgodset (2-1) 4-3